Vegansk mad hitter: Prøv burgeren med soyabøf og ost af kokos
Den veganske restaurant Mikuna i Aarhus har stor succes med at servere mad uden animalske produkter
I takt med at flere og flere danskere bliver vegetarer, så vinder restauranter med mad til denne målgruppe også frem. I Aarhus har et spisested med vegansk mad ligeledes succes. Torsdag lancerer Mikuna en hel ny burger, der også gerne skulle lokke kødelskerne til.
- Lige siden vi startede, har omsætningen bare været stigende, siger medejer af Mikuna, Lise Damgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også
Mikuna åbnede for fire år siden, og serverer salater, sandwich og meget andet tilpasset veganere. Den nye burger er med soyabøf, ost lavet af kokos, en hjemmelavet bolle uden æg og bearnaise-mayo.
Skulle altid undskylde i starten
Kunderne på restauranten er primært vegetarer og veganere, men også andre bliver fristet af retterne.
- Der er også kødtyper, som tager chancen og prøver det her skøre veganer-mad, fortæller Lise Damgaard.
Blandt stamkunderne er Birgit Teut fra Aarhus. Hun føler sig tilpas på Mikuna.
- I starten skulle man undskylde over, at man er vegetar og forklare, hvorfor man kan lide det bedre. Helbredsmæssigt kan jeg også mærke en forskel. Jeg er næsten aldrig syg, siger Birgit Teut.
Mikuna blev i 2017 kåret som Årets Veganske Spisested.
Du kan se mere fra restauranten i indslaget øverst på siden.