Vatanspor: Det sociale og god mad er opskriften på succes

Et danmarksseriehold fra det vestlige Aarhus er gået fra at blive suspenderet efter en skandalekamp til nu at have fået styr på disciplinen

Vatanspor er et fodboldhold i Aarhus, der er kendt for at have 10 nationaliteter blandt spillere, og for år tilbage var man også berygtet for uroligheder. Den tid er ovre nu.

Holdet, der nu er at finde i landets fjerdebedste række Danmarksserien, blev i 2011 suspenderet, fordi en dommer blev spyttet i hovedet i forbindelse med en kamp mellem Vatanspor og Lystrup. Nu er der blevet strammet op på disciplinen, og fokus er et andet.

- Det sociale er meget vigtigt, og jeg synes, at det er det, som gør, at vi løber de ekstra meter for hinanden på banen, siger anfører Selim Genc og bliver suppleret af angriberen Türker Alici:

- Det er opskriften på vores succes.

Flere timer før kampstart mødes spillerne og alle omkring holdet for at spise en god gang morgenmad, og de ser sig selv som en stor familie. Det er også noget, som træneren kan mærke i kampene.

- Den gode stemning smitter af, og den er med til, at vi vinder, lyder det fra cheftræner Volkan Ceran.

Det unikke sammenhold kommer også til udtryk ved, at en af spillerne donerer alle drikkepenge fra sin grillbar til Vatanspor, og sådanne historier er der mange eksempler på i den lille klub. Spillere med talent til endnu højere niveau bliver derfor også tiltrukket af Vatanspor-ånden.

- Du kan ikke finde det andre steder, mener Selim Genc.

Dagens kamp var for øvrigt imod Lystrup – selvsamme hold som man i 2011 mødte i skandalekampen. I dag var der ingen problemer i opgøret, der endte 0-0.

Se mere til klubben i indslaget øverst på siden.