Varmen forsvandt i store dele af Aarhus

AffaldVarme i Aarhus Kommune melder om driftsforstyrrelse

Opdatering: Der bør nu være varme på vej tilbage i alle husstande, oplyser AffaldVarme til TV2 ØSTJYLLAND. 

AffaldVarme i Aarhus Kommune skriver i dag på Aarhus Kommunes hjemmeside, at der er sket en større varmeforstyrrelse i Aarhus.

Det betyder, at store dele af byen er uden varme indtil cirka klokken 12.00. 

Læs også Fejl fik Horsens til at gå helt i sort

Ifølge AffaldVarme er varmen på vej tilbage de fleste steder, men især i det nordlige Aarhus, i Hasselager og i Stautrup kan det stadig mangle. 

Skal man finde en ringe trøst, kan man glæde sig over, at det er en juni-dag og ikke i fem graders januarfrost, at varmen har besluttet sig for at strejke. 

Læs også Aarhusianere får ekstra varmeregning på 350 kr efter konkurs

AffaldVarme oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at der var sket en kortslutning i et af deres varmeanlæg, og at tiden uden varme skyldes, at reservekedlerne lige skal i gang. Men problemet er nu løst, oplyses det. 

AffaldVarme i Aarhus Kommune var senest i vælten, da en italienskejet hovedentreprenør på det nye biomassefyrede kraftvarmeværk i Lisbjerg gik konkurs.

Det betyder, at en regning på 45 millioner kroner ender hos de aarhusianske forbrugere af varme. 

- Det er forbandet ærgerligt, men det er et anlægsprojekt på 1,3 milliarder, der er sat i søen for i mange år at kunne levere både bæredygtig og billig fjernvarme. Det bliver desværre klar lidt senere, end vi havde regnet med, men det er omvendt også svært at planlægge med en konkurs, sagde rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) til TV2 ØSTJYLLAND tilbage i februar.