Vanvidsbilist røg i grøften og endte på en mark

En 24-årig mand forsøgte at flygte politiet, da de ville foretage fra en rutinekontrol. Flugten endte blandt andet i en sigtelse for vanvidskørsel.

En politipatrulje prøvede lidt i midnat mandag at lave en rutinekontrol af en 24-årig mandlig bilist i Elev ved Lystrup.

Hans reaktion var dog langt fra rutinemæssig. I stedet for at standse og vente på politiet, satte han farten kraftigt op og forsøgte at flygte.

Det oplyser Østjyllands Politi i dagens døgnrapport

Politiet fulgte efter, da den 24-årige kørte ind i en byzone, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. Patruljen registrerede her, at flugtbilisten kørte over 100 km/t.

Jagt endte på mark

Jagten forsatte indtil krydset Høvej/Elstedvej, hvor den 24-årige kort efter mistede kontrollen over bilen og med høj fart kørte i grøften langs vejen. Han forsatte efterfølgende ud på marken ved siden af vejen.

Jagten endte tæt på krydset mellem Høvej og Elstedvej ved Lystrup.
Jagten endte tæt på krydset mellem Høvej og Elstedvej ved Lystrup. Foto: Google Maps

Politiet havde kunne følge med den 24-årige bilist under hele jagten, og anholdte hurtigt manden og sigtede ham for vanvidskørsel. Mandens bil blev efterfølgende konfiskeret.

Da politiet kiggede i den 24-åriges bil, fandt de en bøtte med hash. Politiet vurderede, at den sigtede virkede påvirket af stoffer, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer.

Den 24-årige bliver ligeledes sigtet for ikke at have efterlevet politiets anvisninger og andre færdselsovertrædelser.

En blodprøve skal senere vise, om der var narkotika i blodet på den 24-årige mand, da han flygtede fra politiet.

Ingen kom umiddelbart til skade under jagten.