Vagt skal ledsage elever

Rejseselskab vælger at handle efter busballade

Når eleverne fra blandt andet Langkær Gymnasium i Tilst skal hjem fra Prag efter en uge med fest og druk, får de denne gang forstærkning med i bussen.

Rejseselskabet Prague Week, som arrangerer turene for de danske gymnasieelever, har nemlig valgt at indsætte en vagt og en såkaldt dialogguide på hjemturen.

Det skriver tv2.dk.

Dette sker efter, at buschaufføren, der stod for kørslen af de unge til Prag, oplevede både rygning af hash og cigaretter samt trusler under turen. Chaufføren måtte allerede ved den dansk-tyske grænse standse bussen for at tilkalde politiet.

Se også: Gymnasium: Det er træls

Ifølge rejseselskabet er opførslen helt uacceptabel og derfor vil der være ekstra fokus på netop de aarhusianske unge, fortæller pressechef for Prague Week, Erik Hartvig, i en mail til tv2.dk:

- Lørdag aften blev vi informeret fra vores guide, der var om bord på bussen, at der udspillede sig en situation, hvor der var fem-ti unge fra Langkær Gymnasium, der havde røget joints i bussen og dermed ikke overholdt reglementet. Herefter valgte vi at kontakte politiet, der stoppede bussen for at snakke med de involverede parter og konfiskere eventuelle ulovlige ting på bussen.

Du kan læse mere om buschafførens oplevelse ved at klikke her.