Værtshusejer har indført nyt system - håber det kan påvirke åbningstiderne

En værtshusejer i Aarhus håber, at elektronisk registrering af gæster kan overbevise myndigheder og politikere om, at det kan lade sig gøre at lempe på reglerne for åbningstiderne.

Det er en QR-kode som denne gæsterne kan tjekke ind på.

- Vores gæster kan selv komme og tjekke ind, så vi ikke skal have en medarbejder til det. Du tager bare din telefon med, og så scanner du den her, forklarer Mike Wilson, der ejer The Cockney Pub i Aarhus. 

På The Cockney Pub i Aarhus har de, som de første i byen, taget et spritnyt system i brug, der skal gøre det nemmere at lave smitteopsporing.

Det hele er meget enkelt: Gæsten kan frivilligt tjekke ind ved at scanne en unik QR-kode. Data og tid genereres automatisk og kun telefonnummer eller email er krævende kontaktinformationer.

Læs også Restriktioner forlænges - nye regler for private fester

- Hvis det går galt, og der er nogle, der kommer ind med symptomer eller bliver smittet, så kan vi hurtigt komme i kontakt med lige præcis de mennesker, som der har været der på lige præcis det tidspunkt, siger Mike Wilson. 

Dataene krypteres og kan kun tilgås i forbindelse med smitteopsporing. Alt sammen for at gøre smitteopsporingen nemmere og mere effektiv. 

Hvis det går galt, og der er nogle, der kommer ind med symptomer eller bliver smittet, så kan vi hurtigt komme i kontakt med lige præcis de mennesker. 

Mike Wilson, ejer, The Cockney Pub, Aarhus

- Ideen er jo god. Vi har jo gjort det hver gang, vi har været hernede de sidste 3-4 gange, lyder det fra Susanne Munch fra Aarhus, der søndag besøgte pubben, til TV2 ØSTJYLLAND. 

En anden gæst var enig. 

- Jamen jeg synes jo sådan set, det er et smart tiltag, så vi kan være med til at få stoppet den der smittespredning, der eventuelt måtte være, når vi kommer på værtshusene, siger Elo Pedersen fra Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Gæsterne, som vi i dag talte med, var positive overfor det nye intiativ. 

Håber at kunne påvirke sundhedsmyndighederne 

Den 25. september blev det indført, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet.

Det er ikke godt for Mike Wilsons forretning, og derfor er det vigtigt for Mike Wilson at vise både gæster og myndigheder, at der er styr på sikkerheden.  

- Hvis vi kan få flere barer og restauranter med på det her system, så kan vi måske påvirke sundhedsmyndighederne, og så kan vi forhåbentlig flytte grænserne fra lukning klokken 22 til lukning klokken 24 for eksempel, siger han. 

Lige nu skal værtshuse sammen med restauranter og caféer lukke senest klokken 22. Mike Wilson håber, at det kan ændres til klokken 24 snart. 

Det er Odder-firmaet RestQR, som står bag teknologien af samme navn, og ambitionen er nu at få endnu flere virksomheder med på idéen.