Værested for hjemløse får gæstekokke: Måltider skal skabe fællesskab

Værestedet for udsatte borgere har lørdag aften for første gang besøg af gæstekokke, der skal lave noget lidt ekstra lækkert til de hjemløse.

00:56

VIDEO: Månedens Gæstekokke er et projekt, hvor forskellige grupper og foreninger laver mad til hjemløse på Værestedet.

Gullaschgryde og kyllingegryde med karry og ris. Det er menuen lørdag aften på det kommunale projekt Værestedet, hvor udsatte borgere dagligt kommer forbi, og selvom det måske ikke lyder som noget særligt, så er der alligevel noget specielt ved maden.

Læs også Pirater og cowboys søges: Hundredevis af unge til casting i sommerpark

Den er nemlig lavet af den aarhusianske afdeling for SF, for det er første gang, at Værestedet afholder Månedens Gæstekok, hvor der hver måned i 2019 vil være forskellige grupper i Aarhus, der frivilligt agerer gæstekokke for en aften.

Det er rart, at de kender os og siger hej. Det er godt.

Abde Weli Muhammed, Hjemløs

- Det at være hjemløs kan ske for alle. Det er bare et lille skub udover en kant, og så kan man risikere at være det. Vi har mulighed for at komme ned og lave noget mad til de her kære hjemløse, som kan give dem lidt varme, lidt trøst, lidt håb, siger Søren Kronborg Pedersen, der er fælles formand for SF i Aarhus.

Der er gang i flere gryderetter ad gangen på Værestedet.

Månedens gæstekok både donerer og tilbereder et lækkert måltid for op til 60 brugere af Værestedet, og det er noget, der glæder brugerne.

- Det er dejligt, at de laver mad, som vi kan spise. Jeg synes, det er venligt af dem. Det er dejligt at have et sted, hvor alle er velkomne, siger Abde Weli Muhammed, der er kommet på Værestedet i flere år.

Maden er ikke det vigtigste

Selvom mad i maven naturligvis i sig selv er en gevinst for de hjemløse, så håber Værestedets Venner, der står bag projektet, at de hjemløse får endnu mere ud af den månedlige gæstemadlavning.

Der skal forberedes mad til 60 personer.

- Det er svært at leve på gaden, og derfor er det vigtigt, at der er nogen, der vil drage noget omsorg. Måltider er et rigtig godt værn mod det at være alene. Det er også et sted, hvor man kan komme ind og være en del af et fællesskab, siger Mette Skautrup, der er formand for Værestedets Venner.

På den måde får de hjemløse og andre udsatte nemlig flere gevinster på én gang.

Abde Weli Muhammed sætter stor pris på gæstekokkene og deres mad.

- Brugerne får et billede af, at der faktisk er nogen uden for området her, der vil dem det godt, siger Mette Skautrup til TV2 ØSTJYLLAND.

 Selvom det er første gang, at arrangementet finder sted, bliver det taget godt imod af Værestedets gæster.

Læs også Landsby har fundet formlen – kæmper nu for fornem pris

- Det er rart, at de kender os og siger hej. Det er godt. Jeg glæder mig til at smage og spisemaden. Jeg bliver glad, Abde Weli Muhammed til TV2 ØSTJYLLAND.