V: Rådmand taler med to tunger i sag om p-pladser

Venstre beskylder S-rådmand Kristian Würtz for at komme med vidt forskellige meldinger i sagen om p-pladser i Aarhus

Kristian Würtz (S).

1 af 2

Venstre spidsede ører, da rådmand Kristian Würtz mandag gik ud og opfordrede aarhusianerne til at finde kvadratmeter i Aarhus, der kan forvandles til parkeringspladser​.

Gert Bjerregaard, Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, mener, at Kristian Würtz' opfordring står i skærende kontrast til tidligere meldinger fra den socialdemokratiske rådmand.

Læs også Kommune gennemgår gader med tættekam i jagt på nye p-pladser

- Vi glæder os over, at rådmanden nu endelig er vågnet op og er parat til etablere flere p-pladser, men forvirringen er total. Det ene øjeblik siger rådmanden, at der er masser af p-pladser, og det andet øjeblik erkender rådmanden, at der mangler masser af p-pladser, siger Gert Bjerregaard. 

Mandag sagde teknik- og miljørådmand Kristian Würtz følgende om p-pladser i Aarhus:

Det ene øjeblik siger rådmanden, at der er masser af p-pladser, og det andet øjeblik erkender rådmanden, at der mangler masser af p-pladser.

Gert Bjerregaard (V), politisk ordfører

- Det er ingen hemmelighed, at der er stor efterspørgsel på p-pladser i byen, og det er derfor ikke særlig smart, at bilister ikke må parkere foran opkørsler, der ikke længere bruges. Derfor gennemgår vi gaderne med en tættekam og etablerer nye pladser, hvor det er muligt inden for de rammer, lovgivningen tillader. 

Et vigtigt budskab at sende

Den 18. maj sagde Kristian Würtz til TV2 ØSTJYLLAND, at der altid er mindst 1500 ledige p-pladser i Aarhus.

- Jeg synes, at det er et vigtigt budskab at sende, at Aarhus som handels- og kulturby altid kan tilbyde ledige p-pladser til byens gæster i midtbyen. Vi samler data ind, så vi kan hjælpe bilisterne med at finde frem til de steder i byen, hvor der er ledige p-pladser, sagde han. 

Læs også Rådmand: Der er rigeligt med p-pladser i Aarhus

Gert Bjerregaard mener, at Kristian Würtz har været for fodslæbende i sagen om p-pladser.

Gert Bjerregaard er politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd.

- Vi har tidligere foreslået etablering af skråparkering og parkeringshuse i Aarhus. Flere gange er det blevet skudt til hjørne med begrundelsen om, at der ikke er et reelt behov for flere parkeringsmuligheder i midtbyen. Men det er der, og jeg er derfor tilfreds med, at virkeligheden nu endelig er gået op for Kristian Würtz, selvom det har været en fodslæbende proces, siger Gert Bjerregaard.