V om uro på Klostertorv: Flyt fikserum og nedlæg busskure

Venstre i Aarhus Kommune vil have de hjemløse væk fra Klostertorv, som de i dag bruger i stor stil som tilholdssted

Gennem mange år har området omkring Klostertorv i det centrale Aarhus været plaget af en stor koncentration af hjemløse og udsatte borgere, der larmer og skaber utryghed. Nu kommer Venstre med et løsningsforslag på de akutte problemer.

- Kaosset ved Klostertorvet er til gene for borgerne og erhvervslivet. Det skal vi til livs. Lige nu behøver de hjemløse ikke bevæge sig væk fra området, fordi man har samlet sovepladser, madtilbud og fikserummet her. Det er et problem, siger medlem af Socialudvalget i Aarhus Kommune, Lene Horsbøl (V), til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi foreslår derfor nu, at busskure rives ned, og fikserummet flyttes til Sydhavnen. Det kunne løse nogle af problemerne på den korte bane.

Lene Horsbøl, Venstre

Også de mange busskure på torvet er ifølge politikeren et problem, fordi de bruges som opholdssted for de udsatte borgere.

- Vi foreslår derfor nu, at busskure rives ned, og fikserummet flyttes til Sydhavnen. Det kunne løse nogle af problemerne på den korte bane, og så skal der laves en bedre langsigtet strategi, siger Lene Horsbøl.

I juli blev de såkaldte hellesteder i Aarhus indført, men har ifølge Venstre endnu ikke været en succes. 

For nylig vedtog alle politikerne i Aarhus Kommune at forsøge sig med den såkaldte Odense-model, hvor hellesteder for de hjemløse rundt om i byen skulle bryde op i dynamikken.

- De har desværre ikke været en succes, fordi de udsatte stadig bare kan blive ved Klostertorv, og det er ikke hensigtsmæssigt. Tankerne bare Odense-modellen er fine, men eksekveringen har været dårlig, mener Venstre-politikeren.

Hun slår samtidig fast, at det blot er på den korte bane, at fikserummet skal ligge ved Sydhavnen, og busskurene skal nedlægges.

En forsker i hjemløshed fra Københavns Universitet tror da heller ikke på løsningen på den lange bane.

- Det, der kan hjælpe de hjemløse og dermed løse problemerne, er støtte og boligtilbud. Der er ingen undersøgelser, som viser, at det hjælper noget at flytte rundt på deres tilbud, siger forsker på Københavns Universitet, Sandra Nilsson, til TV2 ØSTJYLLAND.

I april valgte forretningsdrivende ved Klostertorv at gå sammen om at hyre private vagter til at skabe mere ro i området. 

I København har man forsøgt sig med såkaldte skæve boliger i en slags hjemløsesamfund, hvor 12 små huse uden for bymidten tilbydes til udelukkende udsatte borgere.

- Desværre har heller ikke det vist sig som en holdbar løsning, da de udsatte bliver holdt her og aldrig for alvor kommer videre, forklarer Sandra Nilsson.

Retten i Aarhus

39-årig sigtet for at føre 5,5 kilo kokain ind i Danmark

skoleklasse

Professor opfordrer til genåbning af alle uddannelser

vintersol.jpg

DMI: Nyd solen i dag og i morgen - blæst og regn er på vej

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag