V: Det frie skolevalg skal bestå

Venstre tager skarpt afstand fra ny skolestruktur

Byrådet skal ikke forvente opbakning fra Venstre, når den nye scenario 3-skolestruktur skal behandles. Planen er, at de nuværende 49 skoledistrikter skal slås sammen til 11 stor-distrikter med undervisning på flere matrikler, men med én ledelse og én skolebestyrelse. 

- Venstre i Aarhus ønsker at forældre og elever frit kan vælge hvilken folkeskole de vil benytte. Hvis man ændrer strukturen til 11 stor-distrikter, som scenario 3 peger på, så vil det frie valg blive stærkt begrænset, og der vil ikke være tale om at kunne vælge præcis den folkeskole, som man foretrækker. Derfor tager vi allerede nu afstand fra det såkaldte scenario 3 i rapporten om den aarhusianske folkeskole, siger Henrik Vestergaard, politisk ordfører for Venstre i Aarhus i en pressemeddelelse. 

 Han tror også, at de store skoledistrikter vil fjerne den forankring som folkeskolen har sit lokalområde.

- Folkeskolen er en central aktør i lokalsamfundet, og det skal den blive ved med at være. Vi forudse, at scenario 3 vil besværliggøre mulighederne for, at den enkelte folkeskole kan være skole for sit område og dermed mistes en aktiv medspiller i de enkelte lokalsamfund. Det vil være en klar svækkelse, fortsætter Henrik Vestergaard (V).