V afviser moské-placering

Vil forhindre parallelsamfund i Gellerup

En samlet byrådsgruppe fra Venstre har besluttet at afvise borgmester Jacob Bundsgaards (S) forslag om, at der skal placeres en stormoské i nærheden af Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

Rådmand Bünyamin Simsek (V) kritiserede i sidste uge forslaget kort efter, at en placering på adressen Bautavej 1 var blevet offentliggjort.

Han understregede dog samtidig, at Venstres byrådsmøde ville mødes for at diskutere forslaget, inden partiet tog endelig stilling til spørgsmålet.

På et gruppemøde tirsdag aften besluttede byrådsgruppen, at partiet ikke vil støtte en placering på Bautavej. Bünyamin Simsek og hans partikollegaer frygter, at placeringen vil skade integrationen.

- Vi vurderer, at en placering klos op ad Gellerupparken ikke medvirker til at opløse det parallelsamfund, der er i området. Vi ønsker et andet Gellerup end det, der er i dag, siger Bünyamin Simsek onsdag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Placér moské et andet sted

I forvejen har de konservative sagt klart nej til at placere en kommende aarhusiansk stormoské på Bautavej 1.

- Vores udgangspunkt er, at vi ikke synes, at det er den optimale placering, har 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K) tidligere sagt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi tror, det vil gøre det svært at skabe et attraktivt boligområde i det her område med en stormoské lige op og ned af baghaven. Vi tror, det bliver svært at trække nye beboere til området.