V: Aarhus skal ikke være nervøs

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) forstår ikke Jacob Bundsgaards (S) kritik af omprioriteringsbidraget

Folketingsmedlem og nyslået politisk ordfører for Venstre Jacob Ellemann-Jensen mener ikke, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) bør være bekymret for det såkaldte omprioriteringsbidrag.

- Jeg synes, at Jacob Bundsgaard hellere skal koncentrere sig om, hvordan man gør det her mest effektivt, så også borgerene i Aarhus får den bedste service, siger den politiske Jacob Ellemann-Jensen til TV 2 |Østjylland.

- Det, der er hensigten med det her, er rettidig omhu. Det kommunerne bør holde for øje er, hvordan vi bruger pengene bedst, så det her er der ikke noget dramatisk i.

Se: Bundsgaard: Skjult spareøvelse

Aarhus-borgmesteren er ellers bekymret for, hvilke konsekvenser det vil få for velfærden og kalder bidraget for en skjult spareøvelse.

Ifølge Aarhus Kommunes regnestykke kommer det til at koste næsten 1,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en reduktion på 1.400 medarbejdere frem til 2019, hvis den nye regerings 'omprioriteringsbidrag' bliver en realitet.,

Jacob Ellemann-Jensen mener umiddelbart, at de tal, som Jacob Bundsgaard kommer med, lyder voldsomme. Han slår fast, at det er kernevelfærden Venstre har for øje.

- Det her handler om at for at bruge flere penge på et område, så må vi finde dem på et andet område. Det er simpel købmandslogik. Det her handler om kernevelfærden, siger han.

Det er særligt sundheds- og ældreområdet, hvor der i fremtiden vil komme øget udgifter, som man vil finansiere gennem omprioriteringsbidraget.

Det såkaldte omprioriteringsbidrag, der af eksperter er blevet kaldt et andet ord for effektiviseringer, betyder ifølge regeringsgrundlaget, at ressourcer skal flyttes til andre områder. Det kommer til at koste en procent i det kommunale udgiftsloft hvert år, fremgår det af regeringsgrundlaget.