Utøya giver ungdomspartier fremgang

Ungdomspartier overrasket over fremgang

Tragedien på norske Utøya har fået flere danske unge til at melde sig ind i et parti.

Sådan lyder meldingen fra blandt andre Socialdemokraternes DSU og SFs ungdom.  Massakren fik flere nordmænd til at melde sig ind i et parti, og unge danskere følger med i et omfang, der overrasker DSU-formand i Aarhus, Signe Grønnegård Christensen.

- Det overrasker mig, men jeg synes, at det er rigtig fedt, at unge på den måde viser deres støtte, siger hun. 

69 mennesker - fortrinsvis teenagere fra det norske arbejderparti - blev dræbt d. 22. juli på den norske ø af den højreekstremistiske massemorder Anders Breivik.  Siden da har omkring 100 unge danskere meldt sig ind i DSU.

- Rigtig mange har valgt at følge blandt andet vores opfordring omkring, at den bedste måde, vi kan sige fra overfor den type handling, som blev begået overfor vores norske venner, er ved at engagere os, fortæller landsformand Peter Hummelgaard Thomsen.

Normalt kommer der stort set ingen nye partimedlemmer i sommerferien, men også SFs Ungdom har siden 22.  juli fået langt flere medlemmer end normalt.

- Folk har reageret mod tragedien ved at sige, at vi rigtig gerne vil stå fast på demokratiet, og det er i virkeligheden også det stærkeste modsvar, man kan give, så det er jeg rigtig, rigtig glad for, siger landsformand for SFU, Gry Poulsen. 

Socialistisk UngdomsFront, som støtter Enhedslisten, oplever også fremgang.