Utilfredshed i Gellerup over ghetto-stempel

I Gellerupparken i Aarhus er beboerne trætte af prædikatet ghetto

02:58

1 af 2

For nylig kom den årlige liste over de danske områder, der hører under den mindre flatterende betegnelse ghetto. I Østjylland er der flere boligområder, som kunne virke farvel til stemplet, men i det vestlige Aarhus hænger det ved.

Gellerupparken opfylder nemlig stadig betingelserne for at være en ghetto, men det forstår man ikke blandt beboerne.

Farvel til ghetto-stemplet: Det er som at vinde i lotteriet

- Det er et fantastisk sted, og her er dejligt at være. Man kender alle i området, og man mødes på tværs af alder. Der er også store forandringer undervejs i parken. Vi får en bypark og nye bygninger, der kommer til at gavne området, fortæller 37-årige Chadi Ali Kayed.

Han har boet i Gellerupparken i 31 år og forstår intet af ghettoprædikatet.

Positive tendenser i området

- Jeg må være ærlig og sige, at det må være folk, som ikke kender området, der siger, at vi er en ghetto. Når man kommer her, får man ikke det indtryk, mener Chadi Ali Kayed.

Han pointerer, at der også sker ballade alle mulige andre steder, og at Gellerupparken ikke er værre. For ham handler det i høj grad om fordomme og fortiden.

- Der har måske været problemer herude engang, men nu arbejder man på at gøre parken bedre. Personligt vil jeg også knokle for Gellerup, og for at mine børn kan få et godt liv her, forklarer Chadi Ali Kayed.

Du kan høre hele interviewet med den 37-årige Gellerupbeboer øverst i artiklen.