Utilfredse med byggesjusk

Beboerne i nye energihuse er slemt skuffede

02:12

1 af 2

Michael Kolb fra Aarhus var glad, da han i sommers flyttede ind i et splinternyt 0-energihus i Hasselager. I dag er hans begejstring for 0-energihuset faldet til et 0-punkt.

Beboerne i Brabrand Boligforenings nye 0-energihuse er slemt skuffede. Da de flyttede ind forventede de store energibesparelser. I stedet er de blevet overrasket over mangel på varmt vand, høje el-regninger og byggesjusk:

- Vi er mange frustrerede beboere herude, som er i dialog med hinanden om, hvad vi oplever og hvilke problemer, vi har. Jeg synes, vi råber Brabrand Boligforening meget højt op, men det er som om, at vi slet ikke bliver hørt, fortæller Michael Kolb. 

Alt skulle ellers være så smart i Brabrand boligforenings nye byggeri. Der er integreret solceller på alle tagfladerne som sammen med varmepumper burde producere den nødvendige opvarmning.

Flere af beboerne fortæller dog i dag til TV2 | ØSTJYLLAND at systemet ikke fungerer, og at der under den seneste frostperiode har været helt ned til 10 grader i husene.

Se indslaget på TV2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30 eller klik øverst på siden.