Uroligheder er set før

Der har flere gange været uro i Bispehaven

Den seneste tids uro i Bispehaven i Aarhus er set før. Området har nemlig flere gange været centrum for uroligheder, selvom der gennem tiden er blevet gjort masser af forsøg på at skabe ro.

Lige nu er der problemer med forskellige former for ballade i boligområdet:

- Truende adfærd, gadeuorden og den slags ting er det meste af det, og så er der også en del narkohandel i området, siger chefpolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Bent Preben Nielsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Myndigheder: Ballade skal stoppes

Problemer, som myndighederne forsøger at komme til livs sammen. Men ser man på de seneste ti år, så har der gentagne gange været problemer i området, på trods af myndighedernes forsøg på at komme dem til livs.

For ti år siden begyndte en omfattende renovering af Bispehaven i håb om, at det skulle sætte en stopper for mange måneders uroligheder med overfald, røverier og stenkast mod politiet, men problemerne blev ved.

Siden dengang har der løbende været problemer med forskellige typer hærværk og påsatte brænde, og i 2012 raserede en krysantemumbombe en opgang og skabte på skræk og rædsel blandt beboerne.

I løbet af det seneste år har der desuden været problemer med stenkast mod byens busser, og i april blev der affyret skud i området - skud som ved et tilfælde ikke ramte nogen.