Universitetschef forlader sit job

Jane Kraglund skifter Aarhus Universitet ud med et job i regionerne

Bare otte måneder efter, at Jane Kraglund tiltrådte som direktør for Aarhus Universitet, har hun nu valgt at forlade jobbet.

I stedet for universitetsdirektør har hun takket ja til jobbet som ny direktør for Region Syddanmark, som er den øverste administrative post.

Hun fortæller i en pressemeddelelse, at jobskiftet skal ses som et tilvalg og ikke et fravalg af Aarhus Universitet, som hun har været glad for at være en del af:

- Aarhus Universitet er et helt utroligt sted med masser af dedikation, høj faglighed og ikke mindst stor lyst til de fremtidige udfordringer. Det har været meget spændende at være en del af universitetet og en del af et stærkt ledelsesteam og bidrage til at håndtere de udfordringer, denne sektor står over for, siger Jane Kraglund.

Se også: Ny direktør på AU

Før Jane Kraglund blev universitetsdirektør i Aarhus, var hun bestred hun posten som administrerende direktør på Odense Universitetshospital.

Hun har også tidligere erfaring fra Region Syddanmark og Sønderjyllands Amt som henholdvis sundhedsdirektør og amtssundhedsdirektør, så det er derfor ikke et fremmed område, hun nu vender tilbage til.

På Aarhus Universitet skal man nu på udkig på en ny direktør, som skal tage over efter Jane Kraglund, der fratræder den 1. oktober i år:

- Det er meget ærgerligt, at vi nu må sige farvel til en dygtig og dedikeret direktør, som jeg sætter stor pris på. Omvendt ønsker jeg Jane og Region Syddanmark tillykke med den nye regionsdirektør, og jeg ser frem til fortsat at kunne samarbejde med Jane fra den post, siger rektor Brian Bech Nielsen.