Universitet frem på rangliste

Rykker frem på listen over verdens bedste

Aarhus Universitet går 42 pladser frem på den nyeste udgave af den såkaldte Times Higher Education World University Ranking.

Dermed er universitetet nu placeret som nr. 125 i verden og nr. 44 i Europa. Det er blot andet år, ranglisten udkommer i sit nye format.

Københavns Universitet er placeret som nr. 135, mens DTU er rangeret som nr. 177 på årets liste.

Times Higher Education-rankingen er den sidste af årets tre store ranglister, og Aarhus Universitet har kunnet notere fremgang på dem alle.

På Shanghai-ranglisten gik universitetet 12 pladser frem og er nu nr. 86, mens man på QS-ranglisten avancerede fem pladser til en position som nr. 79.

- Generelt har Danmark jo universiteter med på de her ranglister, så det forventede jeg også, at vi ville have i år. Set i lyset af Danmarks størrelse, så synes jeg, det er et ganske flot resultat, siger formand i for rektorkollegiet, sammenslutningen af danske universitetsrektorer, Jens Oddershede.

Resultaterne er dog ikke ligeså prangende som tidligere år. I 2009 var både Københavns og Aarhus Universitet nemlig at finde blandt listens finere selskab; nemlig i top 100.