Universitet får topkarakter

Borgmester: Cadeau til Aarhus Universitet

En international undersøgelse kårer Danmark som det bedste land i Europa at studere i og Aarhus Universitet som Danmarks bedste.

Det er Study Portals' International Student Satisfaction Award, der kaster roser efter Aarhus Universitet.

Study Portals' kåring baserer sig på omkring 7.000 internationale studerende. De studerende har tilkendegivet deres oplevelse af det land, de studerer i, og ud fra bedømmelserne scorer Danmark og Aarhus Universitet topkarakter.

- Det er en fantastisk flot bedømmelse, der og givet direkte af de studerende selv. Det er en stor cadeau til Aarhus Universitet, der længe har gjort en kæmpe indsats for at tiltrække udenlandske studerende, men også til det samarbejde vi har i byen, hvor vi målrettet arbejder på, at tage godt imod de nye internationale studerende, siger Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

I bedømmelsen opnår Danmark en flot score på 9,1 ud af 10, og Aarhus Universitet opnår den højeste udmærkelse som "outstanding" med en score på 9.5 ud af 10. Dermed er Aarhus Universitet den uddannelsesinstitution i Danmark, som scorer den højeste karakter.