Unge venter i spænding

Rekordmange optaget på uddannelser 

01:39

1 af 2

Aldrig før er så mange unge blevet optaget på en videregående uddannelse som i år. 

Lige nu sidder tusindvis af unge og venter på at få at vide, om de er blevet optaget på deres ønskestudium. Den gode nyhed er, at rekordmange har fået en studieplads. Den dårlige nyhed er, at der ligeledes er flere end sædvanligt, som bliver skuffet med et afslag.

En af dem, der lige nu sidder og tripper på kanten af sofaen og venter på svar om fremtiden, er 26-årige Katrine Kolster, som er enlig mor. For hende er der ekstra meget på spil. Hun har søgt ind på drømmestudiet, som er sygeplejerske, og bliver det et 'ja', synes fremtiden sikker for hende og datteren Alberte, som bor i Viby ved Aarhus. Men indtil midnat bliver der bidt negle.

- Jeg er rigtigt spændt. Jeg synes, det er rigtigt nervepirrende at sidde og vide, at klokken lidt over tolv i nat, får jeg at vide, om jeg kommer ind eller ikke kommer ind, siger Katrine Kolster til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En verden til forskel

For 26-årige Katrine Kolster vil adgangen til drømmestudiet have en kæmpemæssig betydning. Ikke bare for hende selv - men også for datteren.

- Det vil betyde alt. Også i forhold til at jeg har en lille datter, jeg skal forsørge, og en husleje der skal betales. Det er jo min fremtid, så det betyder alt, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men Katrine Kolster er ikke alene om at sidde på pinebænken. Lige nu deler hun samme nervøsitet som 63.524 andre håbefulde unge mennesker, som altså må vente til midnat med at få udløst spændingen. Det er en stigning på fire procent siden sidste år, hvor der altså også blev sat ny rekord.

Dermed er man endnu et skridt nærmere regeringens ambitioner om, at mindst 60 procent af en ungdomsårgang skal have fuldført en videregående uddannelse.

- De titusinder af nye studerende kan ikke alene se frem til nogle spændende og udviklende år, de giver desuden sig selv flere muligheder i livet og langt bedre chance for på sigt at bide sig fast på arbejdsmarkedet. For Danmark er det samtidig helt afgørende, at de unge bliver den bedst uddannede generation nogensinde, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R). 

Se mere i indslaget øverst på siden.