Unge tennis-talenter fra hele verden mødes i Aarhus

200 unge tennisspillere dyster i stor tennisturnering i Aarhus

01:52

Allerede fra barnsben kæmper helt unge tennisspillere hårdt for at nå til tops og komme med frem blandt elitespillerne. Lige nu er de bedste østjyske piger og drenge med i den internationale ITF junior-turnering, der afvikles i Aarhus i disse dage. 

Og uanset om man er 16 eller 18 år, så er vejen frem mod succes baseret på stor viljestyrke - og ikke mindst - et vis pres fra forældre og trænere.

Læs også Forstander: Hvis man har et talent, skal man dyrke det

- Det er her, de allesammen kommer for at få de første point. Det er det, det hele går ud på, siger Allan Rasmussen, der er træner i Aarhus 1900 Tennis, som i disse dage afholder turneringen. Her er cirka 200 unge, elitespillere fra 46 lande på plads.

Allan Rasmussen, træner i Aarhus 1900 tennis

En af dem er 16-årige Noah Svenningsen Holmvang fra Beder.

- Det betyder, at jeg kommer til at møde mange flere nye modstandere med forskellige spillestil, siger Noah Svenningsen Holmvang, der har spillet tennis siden han var ni år.

Det er det hele værd

Og tidligere på året blev det hårde arbejde på tennisbanen belønnet med en guldmedalje til DM i double.

- Jeg bruger rigtig meget tid på det, og jeg går glip af meget fritid med vennerne, men jeg synes, at det er det hele værd, siger Noah Svenningsen Holmvang.

Noah Svenningsen Holmvang.

I kulissen står forældre, som både indtager rollerne som indpiskere og chauffører.

- Vores liv er jo præget af, at vi har en dreng, der træner hver dag og spiller rigtig mange kampe. Vi har en forventning om, at han gør det så godt, som han kan, siger Kristian Svenningsen, der er Noahs far.

Læs også Cutfather træner unge sangtalenter i Aarhus

Ifølge Allan Rasmussen er det vigtigt, at de unge spillere bliver presset, men det er vigtigt, at det ikke tager overhånd.

- Vi må gerne presse, og vi skal også presse, men vi må heller ikke presse for meget. Men hvornår er for meget? Det er den balance, vi skal være rigtig dygtige til at finde, siger Allan Rasmussen og tilføjer:

- De klarer sig faktisk rigtig godt også i det videre liv. Vi ved fra andre lande, at hvis de bliver presset for hårdt, så kan det have den modsatte effekt.

Du kan se mere om den store tennisturneringe i videoen øverst på siden.