Unge studerende har fået en idé

Fire elever fra Aarhus Handelsgymnaisum i Risskov har kvalificeret sig til DM i Young Enterprise

Fra venstre: Nichlas, Erik, Mathias og Christian. Foto: pressefoto

Erik, Nichlas, Mathias og Christian har fået en idé. De går alle i 2.d på Aarhus Handelsgymnasium, hvor de har et linjefag, der hedder 'innovation'.

Her fik de stillet til opgave at give deres bud på en innovativ forretningsmulighed.

Det endte i tandlægeverdenen, hvor en simpel, men tilsyneladende god, idé opstod.

- Vi vil implementere noget lys på de undersøgelsessæt, der bruges på tandlægeklinikker, fordi de overhead-lamper, som tandlægerne normalt bruger, ikke altid er en god løsning, siger den ene af de unge iværksættere, Christian Frydendahl, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Teknikken vil især komme tandlæger, der tager på hjemmebesøg, til gavn. Det er typisk ældre mennesker, der har brug for, at tandlægen kommer til dem i stedet for omvendt.

De fire kalder deres nye virksomhedside for Den-Light.

Og den idé har nu skaffet de fire unge aarhusianere en tur til København, hvor de er gået videre til danmarksmesterskabet i 'Young Enterprise'. Her afholdes der konkurrence den 15. april, hvor dommere skal vurdere, hvilken idé der er den bedste.

- Det er super spændende, og det er et springbræt til at komme videre med virksomheden. Vi går alle sammen på den her linje, fordi vi gerne vil være iværksættere, og det er jo super fedt allerede i vores første projekt at have mulighed for at tage det ret langt, siger Christian Frydendahl.