Unge spillede gadefodbold i Rosenhøj

Flere unge spillede søndag gadefodbold i Rosenhøj. Det trækker dem væk fra andre – måske dårligere – aktiviteter, mener arrangøren

02:38

Flere unge var i dag på gaden i Rosenhøj for at spille gadefodbold søndag.

Her er der blevet kastet og sparket til bolde for at fange de unges interesse for sport med det årlige Street Games.

Ifølge den ansvarlige bag arrangementet vil en hverdag uden arrangementer som Street Game få konsekvenser for de unge.

- De børn, der er herude, vil give sig ud på noget andet. Nogle dårligere ting måske. Alt fra kriminalitet til at sidde derhjemme og drive den af. Det prøver vi at trække dem væk fra, siger Rodwan Aden, der er ansvarlig for GAME Aarhus. 

Læs også Fodboldfest: DM i streetfodbold indtager Aarhus

Street Game bliver afholdt én gang om året. Men hver uge bliver der arrangeret game-træninger rundt om i landet i med forskellige trænere. En af dem, er Dalia El-Dirawi.

- Det der med, at de bliver ved med at komme til træning, det gør bare meget for os. Det viser, at vi gør det godt, og vi gør et godt stykke arbejde. Vi tvinger dem jo ikke til at komme, det er helt frivilligt og hygge, siger Dalia El-Dirawi, der er en af trænerne i GAME Aarhus.

Trænerne har et helt særligt bånd, som Rodwan Aden ikke mener, man finder i en almindelig boldklub.

- De fleste af dem, der er playmaker – også her i Rosenhøj – har en tilknytning til det område, de er i. De har en eller anden form for relation til det område og til de børn, som de begiver sig ud på, siger Rodwan Aden.

Læs også Mustafa vandt street food-pris for sin falafel

Der er ingen tvivl om, at trænernes indsats er værdsat.

- De er rigtige gode. De spiller også med os. Det er vores venner, og vi kender dem rigtig godt, og de spørger os, hvordan vi har det, siger Shad Schwan, der spiller med i GAME Aarhus.

Især pigerne får en mulighed, de ikke har haft før.

- Vi lagde mærke til, at der ikke er særlig mange piger, der generelt motionerer i Gellerup. Vi tænke, at det vil være løsningen, hvis de fik nogle kvindelige trænere, at deres forældre vil give dem lov til at komme ud og træne. Nu kommer der relativt mange piger ud og spiller med os, siger Maymanat Asgari, der er træner.