Unge smider affald

Aarhusiansk skole går til kamp mod unge, der smider affald fra sig

Skrald - skrald ikke? Det kan være svært at være cool, hvis man ikke gør som de andre. Også når de andre i gruppen smider skrald fra sig på gaden.

Det kan være én af forklaringerne på, hvorfor hele 57 % af de unge mellem 15-27 år indrømmer, at de kan finde på at smide affald fra sig, hvor de går og står.

Hos Hold Danmark Rent mener man, at der skal gode vaner til endnu tidligere for at ændre de unges adfærd. Derfor har organisationen fået udviklet et undervisningsforløb til faget Natur/Teknik målrettet 3.-6. klasse.

Grønløkkeskolen i Tranbjerg ved Aarhus har været testskole for materialet, og her er man ikke i tvivl om, at undervisningen rykker ved elevernes holdninger og forståelse for problemerne med affald.

- Eleverne var meget engagerede under hele forløbet. De blev meget bevidste om, hvem det er, der "skralder", og havde mange ideer til, hvordan de ville holde oplæg for de store klasser og sætte skilte op på og omkring skolen, fortæller lærer på Grønløkkeskolen i Tranbjerg Anne Lise Fløe i en pressemeddelelse fra Hold Danmark Rent.