Unge sælger deres kroppe til hinanden

Næsten hver 10. ung bruger seksuelle ydelser for penge, cigaretter og alkohol, viser undersøgelse fra Århus.

Foto: Colourbox

Unge har travlt med at dyrke sex. Men det er ikke med kæresten. Ofte er det jævnaldrende, som køber en seksuel ydelse mod penge, cigaretter, tøj eller alkohol.

Det viser en ny stor undersøgelse af 14-24-åriges sex-vaner, som udkommer i dag. I rapporten har 2.400 unge svaret på, om de sælger seksuelle ydelser, og næsten hver 10. svarer ja.

Det skriver Nyhedsavisen.

Selvom det forekommer, at ældre mænd betaler unge piger for sex, afslører rapporten, at de unge oftest sælger sig selv til jævnaldrende venner og bekendte.

- Mange af handlerne sker helt spontant, når de unge er i byen og får tilbudt et par hundrede kroner for et blowjob på toilettet. Hvis de synes, fyren er sød og alligevel ville have gjort det, så tager de betalingen med som en ekstra bonus, siger Jonas Ravn, der har lavet rapporten for ungekontakten Cyberhus.dk.

Rådmænd ind i sagen

Rapporten resultater skræmmer sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

- Det er jo prostitution, men undersøgelsen viser, at mange af de unge ikke opfatter det sådan. Og jeg vil gerne have de unge til at reflektere over, hvad det egentlig er, de gør, når de sælger sig selv. Det er jo ikke en leg, siger rådmanden, som allerede har planlagt en storstilet kampagne mod unges salg af sex, der skal køre til sommer.

Også børn- og ungerådmand Louise Gade (V) lover en skærpet indsats mod de unges seksuelle optræden. Hun vil nu diskutere emnet med elevrådsformændene på byens skoler.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.