Unge muslimer demonstrerede mod kollektiv afstraffelse

En gruppe unge fra det muslimske miljø i Gellerup var tirsdag samlet foran rådhuset i Aarhus

04:28

1 af 2

- Nej til kollektiv afstraffelse og ja til dialog.

Sådan lyder hovedbudskabet fra de unge muslimer fra det vestlige Aarhus, som tirsdag demonstrerede foran rådhuset. De er utilfredse med, at borgmester Jacob Bundsgaard trækker støtten til en ny stormoské oven på TV 2 dokumentaren "Moskéerne bag sløret".

- Vi protesterer imod den forhastede konklusion, som borgmesteren har draget ved at trække støtten. Der er blevet forhandlet om stormoskéen i 17 år, siger en af unge, Muhammed Ahmad.

Borgermøde: Det muslimske miljø i Gellerup vil dialogen

Han forstår godt folks bekymringer efter dokumentarerne.

- Der bliver nu kigget indad i de muslimske miljøer, og det viser dagens demonstration også. Her har en 8. klasse taget initiativet for at vise, vi ønsker det danske samfund. Vi har intet at gøre med enkelte imamer eller moskéer, der har sagt noget, som ikke stemmer overens med dansk lovgivning, forklarer Muhammed Ahmad.

Vil gerne have besøg af borgmesteren

På nuværende tidspunkt ønsker han dog ikke at dømme imamerne for deres udtalelser, selvom han godt kan se, at der er kommet problematiske ting frem.

- Politiet undersøger deres udtalelser lige nu, og så vil jeg ikke dømme nogen, før de har gjort det, lyder det fra den unge demonstrant.

I stedet håber han og de andre unge fra Gellerup på, at stormoskéen igen kommer på tegnebrættet. Og det er især borgmesteren, som de unge muslimer er kritiske over for i den forbindelse.

S: Imamer er virkelighedsfjerne i fordømmelsen af TV2

- Drømmescenariet er, at borgmesteren kigger ud til os og siger hej. Så får han også set, at vi er mange, som vil være en del af samfundet, mener Muhammed Ahmad.

Og håbet er så i sidste ende, at stormoskéen alligevel bliver opført.

- Jeg tror, at den vil kunne løse nogle af integrationsproblemerne. Den vil skabe åbenhed. Sådan noget som sker i et kælderlokale, vil ikke kunne ske i en stormoské, slår han fast.

Du kan se hele interviewet med Muhammed Ahmad øverst i artiklen.