Unge mænd løb efter tyve

Fik også hjælp af cyklende betjent

Takket være to unge amerikanske mænd og en cyklende politibetjent, fik en 74-årig kvinde i går sin pung tilbage efter et tyveri i Aarhus.

Ifølge Østjyllands Politi skete tyveriet i Aldi på Randersvej i Aarhus Nord omkring klokken to i går eftermiddag.

To bulgarske kvinder greb ud efter den 74-årige kvindes taske og stjal hendes pung. Den ældre kvinde opdagede dog hurtigt tyveriet.

- Kvinden og hendes mand råbte om hjælp, og kvinderne flygtede ud af butikken, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvad der derefter skete, skulle vise sig, at være lidt af en holdindsats. To mænd uden for butikken fik øje på de løbende kvinder med pungen og satte efter dem.

Pludselig smed kvinderne pungen fra sig, men det opdagede en politibetjent på cykel, som var på vej hjem fra arbejde.

- Betjenten tog pungen med sig og cyklede efter de to kvinder og de to mænd, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De to kvinder opgav til sidst deres flugtforsøg og blev anholdt. Begge er i dag blevet idømt 40 dages fængsel til direkte afsoning og indrejseforbud til Danmark frem til 2020.

Historien endte lykkeligt for den 74-årige kvinde. Hun fik umiddelbart efter sin pung igen.

- Stor ros til de to unge amerikanske mænd, der straks optog forfølgelsen af kvinderne, da de hørte den 74-årige kvindes råb om hjælp, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.