Unge mænd blokerede handicappet kvindes scooter og stjal taske

Hjælp fra kvikke vidner og effektivt politiarbejde førte i går omkring midnat til anholdelsen af tre drenge på 16, 17 og 18 år

En trio af unge mænd stjal i fælleskab en taske fra en 40-årig kvinde på Frederiks Allé i Aarhus. 

Episoden startede ifølge de anholdtes forklaring, da to af de unge mænd tilfældigvis overhørte en samtale inde i byen, hvor den 40-årige kvinde fortalte sin pinkode til sin veninde. De besluttede at stjæle den 40-åriges pung, så de kunne misbruge hendes dankort. 

Da kvinden var handicappet og kørte på en el-scooter, mente de, at de uden problemer kunne stikke af fra hende. Den ene passede hende op på Frederiks Allé foran Føtex, hvor han spurgte om vej, mens han blokerede for hendes scooter. Den anden mand kom til og pludseligt tog de fat i kvindens taske, der lå i en kurv på scooteren. Herefter løb de af sted med den.

Kvikke vidner

Et par vidner fik dog fat i den ene, en 18-årig dreng, som dog forklarede til politiet, at han ikke havde noget med tyveriet at gøre. Han var bare gået i panik og løbet, og han gav i øvrigt et fint signalement af gerningsmanden.

Problemet var bare, at det signalement slet ikke passede med de andre vidners signalement. Og da politiet bad ham om at tænde sin telefon, bimlede det pludseligt ind med beskeder fra hans ven, der havde været med til tyveriet. 

Politiet kunne derfor ringe den 17-årige ven op og bede ham om at melde sig selv. Det gjorde han så. Han indrømmede, at han havde smidt tasken i noget buskads og lagt dankortet klar til en tredje part - en 16-årig ung mand. Da politiet dukkede op på det sted, hvor dankortet lå, traf de den 16-årige, der nu ligesom sine to venner blev anholdt og sigtet for tyveri og for forsøg på bedrageri.

En politihund snusede sig frem til kvindens taske, der var blevet smidt i noget buskads, og på den måde fik kvinden alle sine ejendele tilbage i god behold. 

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

blæst bølger storm vejr vejret vind vindstød

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd