Unge laver deres egne videoer i kampagne mod alkohol

Østjyske gymnasieelever laver oplysningsvideoer i kampagne mod alkohol

02:25

Unge i hele Østjylland arbejder lige nu på at få deres alkoholforbrug ned ved hjælp af kampagnen ’Drik mindre - Oplev Mere’, hvor de unge selv skal lave oplysningsvideoer om alkohol.

- Danske unge har europarekord i druk og har haft det i rigtig mange år. De drikker mindre, men de drikker stadig mest i Europa, siger Martin Spenner, projektleder i kampagnen 'Drik mindre - Oplev mere.'

Knap en ud af fem gymnasieelever har haft sex, som de fortrød bagefter, og næsten en ud af tre har haft problemer med venner eller deres forældre. Derudover har en ud af ti været involveret i en ulykke eller et uheld i forbindelse med at have drukket alkohol.

Læs også Stine har fravalgt alkohol: Folk har respekt for det

Det vil nu blandt andet Trygfonden prøve at gøre noget ved, og derfor har de sat gang i kampagnen ’Drik mindre - Oplev mere,’ hvor de unge selv laver oplysningsvideoerne.

Men hvorfor tror du, at det her hjælper noget som helst?

- Fordi de selv kommer på banen, og fordi vi undgår den moralsk løftede pegefinger, siger Martin Spenner.

Elever på Risskov Gymnasium har i dag, tirsdag, kastet sig ud i at lave deres egne videoer til kampagnen.

Læs også 21-årig kvinde på skadestuen efter møde med fuld bilist

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé at sætte fokus på det, fordi især i Danmark og også på vores gymnasium er der en stor alkoholkultur, og alkohol fylder rigtig, rigtig meget, siger Rikke Dandanel Bording fra 1.B på Risskov Gymnasium.

2.500 danske gymnasieelever deltager på landsplan i kampagnen, og dem, der laver den bedste film, vinder en fest for hele deres årgang - uden alkohol.

De unge på gymnasiet i Risskov mener, at en kampagne som den her er en god idé, men de er ikke helt sikre på, at det virker. Nogle mener, at man lærer af sine egne oplevelser, når man har fået for meget indenbords, og på den måde måske lærer at holde lidt igen en anden gang for ikke at ende i pinlige, farlige eller uhensigtsmæssige situationer.

Det kan du blandt andet høre mere om i videoen øverst på siden, hvor du også kan se noget af den video, som eleverne fra Risskov Gymnasium har lavet.