Unge iværksættere fra Aarhus sagde nej til 600.000 kroner

Virksomheden Sculpto vil selv indsamle penge gennem crowdfunding

I tirsdagens udgave af DR's program Løvens Hule kunne man se tre unge iværksættere fra Aarhus sige nej til en investering på 600.000 kroner.

I programmet har håbefulde iværksættere mulighed for at præsentere deres forretningside for et panel af fem erhvervsfolk, som har mulighed for at investere i projektet.

De tre iværksættere har stiftet virksomheden Sculpto, der vil sælge 3D printere til hjemmet, hvor man ved hjælp af en app kan printe, bygge og samle sit eget legetøj.

En million til personlige børnebøger

Programmets investorer var positive over for ideen. Så positive at to af dem, Tommy Ahler og Birgit Aaby, ønskede at investere 600.000 kroner i virksomheden, men samtidig ville de have 40 procents ejerskab i virksomheden.

- Det er vi glade og stolte over. Men vi følte, at vi kunne nå længere selv. Vi ved, hvor vi skal hen, og hvordan vi skal gøre det. Så vi ville gerne prøve selv, inden vi afgav så stor en del af virksomheden, siger Jacob Lindeberg til tv2oj.dk.

Satser i stedet på crowdfunding

I dag fem måneder efter, at programmet blev optaget er iværksætterne nu klar til at kickstarte deres egen crowdfunding kampagne.

- Det handler om, at man spørger markedet, om det er et produkt, de har lyst til. Hvis de har, så kan de købe produkter forud, og virksomheden bruger pengene til at starte produktionen. Det er en form for proof of business, forklarer Jacob Lindeberg.

- Det går så ud på, at man skal samle alle pengene, hvis man ikke får indsamlet alle pengene, så får man ingen af pengene, fortsætter han.

Sculpto skyder kampagnen i gang i morgen torsdag, og så er målet, at de inden for de næste 30 dage skal have indsamlet 150.000 kroner, så de kan sætte gang i produktionen.

I programmet medvirkede alle tre stiftere Simon Breum Fisker, Jacob Lindeberg og Kristina Villadsen, der kender hinanden fra Aarhus Erhvervsakademi. Siden har Kristina Villadsen valgt at træde ud af virksomheden.

Du kan se hele programmet, hvor Sculpto er med, på DR1's hjemmeside.

Float Studio

Lukket fire gange af politiet: Nu forklarer ejer, hvorfor han bryder coronareglerne

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: Partier og organisationer efterlyser genåbningsplan for skoler