Unge erklærer politiet krig

Unge andengenerationsindvandrere i det vestlige Århus truer nu Århus Politi

Unge indvandrere i det vestlige Århus erklærer nu politiet direkte krig. Betjente vil blive mødt med sten og flasker, hvis de kommer i det vestlige Århus. Det siger de unge. Det sker efter flere alvorlige konflikter mellem politi og andengenerationsindvandrere de sidste dage.

I Hasle er stemningen ond. Ingen vil tale til TV 2 / Østjyllands kamera. Mange er bange, og en stor gruppe af unge fortæller, at de er rasende på politiet.

- Efter det de gjorde ved os, så har vi ikke respekt for dem mere. Hver gang de kommer, så får de sten og flasker. De får alt. Hver gang de jagter en knallert eller noget, så får de sten på politibilen, siger en anonym ung andengenerationsindvandrer til TV 2 / Østjylland i dag.

Balladen i Hasle begyndte sent lørdag aften. På en parkeringsplads omringede en gruppe unge fra en nærliggende fest en pengetransport. Chaufføren i pengetransporten blev bange og anmeldte et forsøg på røveri. Hvad der siden skete, er ikke helt klart.

Men det er helt sikkert, at nogle kastede med sten og flere blev anholdt af Århus Politi. Den unge anonyme mand fortæller videre, at en gruppe unge i går satte en alarm i gang med vilje, for at få politiet til området, så de unge kunne kaste sten efter dem.

Det lyder som en krigserklæring?

- Ja. Politiet bliver stenet næste gang, de kommer. Vi har fået nok af dem, fortsætter den unge mand.

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø