Unge er på vej til DM i Skills

800 folkeskoleelever på vej til København

17 busser med 800 elever fra 10 folkeskoler i Aarhus er på vej til København for at overvære DM i Skills.

Eleverne, der går i 8., 9. og 10. klasse, skal nemlig få øjnene op for de mange forskellige muligheder, der findes inden for erhvervsuddannelserne:

- Vi skal med, fordi vi erfarer, at der er mange unge, der ved forbavsende lidt om uddannelsesmulighederne og især om erhvervsuddannelserne, siger Anette Dalum, der er lærer og udskolingskoordinator på Baunehøjskolen i Hasselager, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Baunehøjskolen er en af 10 folkeskoler i Aarhus Kommune, der sender deres elever afsted for at få et indblik i, hvad det er, erhvervsuddannelserne har at byde på, når unge på erhvervsuddannelser dyster om at være de bedste inden for deres fag:

- Jeg håber, at eleverne får øjnene op for de valgmuligheder, de har, og at mange af dem finder ud af, at: "Det er da lige mig", siger Anette Dalum.

Ud over, at eleverne skal få større viden om erhvervsuddannelserne, skal de også more sig:

- Meget af det, der sker til DM i Skills er jo sjovt, og der er mange happenings, lyder det fra Anette Dalum.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), der står bag ekskursionen sammen med Børn og Unge og Borgmesterens Afdeling.

De andre skoler, der sender elever af sted til København, er ud over Bavnehøjskolen: Ellevangsskolen, Tilst Skole, Bakkegaardsskolen, Hasle Skole, Elsted Skole, Rundhøjskolen, Solbjergskolen, Lystrup Skole og Kragelundskolen.