Ung mand sigtet for at sætte ild til sin egen lejlighed

En 26-årig mand kræves fængslet for at starte en brand på Daugbjergvej i Aarhus søndag formiddag

Søndag formiddag udbrød der brand i en lejlighed på Daugbjergvej i Aarhus. Nu er en ung mand sigtet for stå bag branden. Foto: Google Street View

Søndag formiddag udbrød der brand i en lejlighed på Daugbjergvej i Aarhus. Nu er en ung mand sigtet for stå bag branden. Foto: Google Maps

1 af 2

Opdatering

Retten i Aarhus valgte at løslade manden, men han er fortsat sigtet for at sætte ild til sin lejlighed. Det oplyser Østjyllands Politi.

Søndag kl. 9.30 udbrød der brand i en lejlighed i en boligblok på Daugbjergvej i Aarhus. Beboerne i den røgfyldte opgang måtte evakueres, og nu har politiet så sigtet en ung mand for at stå bag branden.

- Inde i lejligheden befandt en 26-årig mand sig. Vores foreløbige undersøgelser tyder på, at han selv har sat ild til sin lejlighed, og det sigter vi ham for, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vores foreløbige undersøgelser tyder på, at han selv har sat ild til sin lejlighed, og det sigter vi ham for.

Jeanette Løw Rasmussen, Østjyllands Politi

Manden blev fundet bevidstløs og kørt på sygehuset til behandling for røgforgiftning, men blev senere søndag erklæret uden for livsfare, og det forventes, at han er frisk nok til at møde op til grundlovsforhøret mandag. Her kræves han fængslet.

- Der kan fra forsvarerens side blive ønsket lukkede døre, så derfor har vi ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, siger Jeanette Løw Rasmussen.

Læs også Ung mand fundet bevidstløs: Etageejendom evakueret efter brand

Bygningen, hvor branden opstod, er fire etager høj. Politi og brandvæsen fik hurtigt evakueret samtlige lejligheder i den ramte opgang.

Ilden blev imidlertid slukket 40 minutter efter anmeldelsen.

- Der var kun ild i den ene lejlighed, og ilden var begrænset til noget inventar, fortalte vagtchef ved Østjyllands Politi, Peter Hunniche, til TV2 ØSTJYLLAND søndag.