Ung mand sigtet for at sætte ild til fodboldspillers lejlighed

En 23-årig mand har ifølge Østjyllands Politi sat ild til den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Branden opstod natten til søndag i Jens Stages lejlighed i det centrale Aarhus. Foto: Øxenholt foto

En 23-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at sætte ild til den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Fodboldstjernes lejlighed udsat for hærværk og brandstiftelse

Branden blev begået natten til søndag, hvor der blev smidt en genstand ind gennem ruden, og lejligheden fik mindre brandskader, inden ilden gik ud. 

I lejligheden befandt sig to personer, men ingen af dem kom noget til.

Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag.

Brian Voss Olsen, Østjyllands Politi

Den 23-årige sigtes udover brandstiftelse også for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed samt for to tilfælde af trusler, oplyser Østjyllands Politi. 

00:52

VIDEO: En rude blev knust under brandattentatet mod Jens Stages lejlighed.  Video: TV2 ØSTJYLLAND (Foto: Øxenholt foto)

Luk video

Blev anholdt tirsdag morgen

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag. Det ledte os på sporet af den 23-årige, som omkring klokken ni blev anholdt på sin bopæl. Vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd, og vi fortsætter selvfølgelig vores efterforskning, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

Vi fordømmer på det kraftigste den slags handlinger og tager skarpt afstand til dem.

Jacob Nielsen, direktør i AGF

Om manden har tilknytning til det aarhusianske fodboldmiljø, og om Jens Stages skifte fra AGF til FC København har noget med branden at gøre, vil politiet ikke udtale sig om. 

- Det kommenterer vi ikke på. Vi har ikke yderligere oplysninger for nu, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Bred efterforskning

Mandag lød det fra Østjyllands Politi, at der blev efterforsket bredt i sagen. Dog ville politiet ikke ud med, hvilke hypoteser der arbejdes ud fra.

Læs også Nabo efter brand i fodboldspillers lejlighed: - Jeg var lidt i chok

- Vi efterforsker rigtig bredt. Det siger vores erfaring os inden for de her sager. Vi er afhængig af at tale med vidner og få svar på spor fra de tekniske undersøgelser, sagde Brian Voss Olsen.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at høre, om der er nogen, der har set nogen komme eller gå fra gerningstidspunktet omkring kl. 02.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved onsdagens grundlovsforhør. Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.

01:08

VIDEO: Politiinspektøren udtalte mandag, at det er for tidligt at udtale sig om motivet for brandattentatet. 

Luk video

AGF og FCK fordømmer episoden

Jens Stage skiftede tidligere på sommeren fra AGF til FC København, og begge klubber fordømmer episoden. 

Læs også AGF sælger Jens Stage i rekordhandel

- Vi fordømmer på det kraftigste den slags handlinger og tager skarpt afstand til dem. Vi har tilbudt vores hjælp til politiets efterforskning og vi håber, at gerningsmændene findes og bliver stillet til ansvar. Og hvis de bliver identificeret, og det viser sig, at de har det mindste tilhørsforhold til AGF, så vil de - udover en civil dom - få livslang karantæne til alle AGF's kampe, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen til AGF's hjemmeside.

- F.C. København erfarer, at der i weekenden er udøvet hærværk mod Jens Stages lejlighed i Aarhus, hvilket vi naturligvis tager kraftigt afstand fra.

Ingen af klubberne har yderligere kommentarer til sagen, og man afventer nu politiets videre efterforskning. 

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114.

AGF opfordrer alle, der måtte have kendskab til gerningsmændenes identitet eller andre oplysninger relevant for sagen, til at henvende sig til politiet. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix