Ung mand i fængsel: Lænsede privates konti for to mio. kr.

En 20-årig mand er dømt for identitetstyveri og databedrageri for to millioner kroner

En 20-årig mand skal to et halvt år bag tremmer efter omfattende databedrageri og identitetstyveri. 

Manden er dømt for identitetstyveri mod otte personer, der tilsammen har fået lænset deres bankkonti for knap to millioner kroner, oplyser Østjyllands Politi.  

Den 20-åriges fremgangsmåde har været at installere såkaldte keyloggers på en række offentligt tilgængelige computere - blandt andet på biblioteker - og kopieret og gemt de oplysninger, der blev tastet ind på computerne.

På den måde har han fået adgang til brugernavn og adgangskoder til NemID-nøglekort på de otte personer. Derefter har han fået adgang til deres bankkonti og hævet i alt knap 1,8 millioner kroner. 

Derudover har han misbrugt identiteten på én af de otte personer til at optage flere lån for i alt 119.000 kroner. Han har desuden fået udstedt et kreditkort i hendes navn, hvorpå han hævede godt 55.000 kroner. 

Læs også 26-årig fængslet for bedrageri med MobilePay

- Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent, siger anklager Rosa Pape i en pressemeddelelse og uddyber:

- Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning, siger hun. 

Den 20-årige har arbejdet sammen med flere bagmænd, men det er ikke lykkedes politiet at identificere de øvrige.

Den 20-årige ankede dommen, som faldt i Retten i Aarhus onsdag, til landsretten.