Ung mand fængslet for grov vold og forsøg på knivstikkeri

En 24-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i fire uger efter en voldsom episode søndag eftermiddag

Det er her på Holmstrupgårdvej, at en mand søndag blev overfaldet. Foto: Google Street View

Holmstrupgårdvej ligger i Brabrand i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps

1 af 2

Søndag eftermiddag kort før kl. 16 var der igen uro i det vestlige Aarhus. På Holmstrupgårdsvej i Brabrand blev en 22-årig mand slået flere gange i baghovedet med en stump genstand, ligesom han blev forsøgt stukket ned med en kniv.

Nu er voldsmanden – en 24-årig mand – varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Det oplyser Østjyllands Politi.

Læs også Københavnsk bande slår lejr i Aarhus: Vi overtager byen

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag, og da det foregik for lukkede døre, har politiet ikke mange oplysninger i sagen.

Søndag oplyste politiet dog, at den 22-årige mand blev overfaldet af flere personer, der efterfølgende kørte fra stedet i en bil. Kun den 24-årige nu fængslede mand blev anholdt kort efter overfaldet.

Ventede på bussen

Ofret blev kørt til skadestuen for at modtage behandling for sine skader, men han kom ifølge Østjyllands Politi ikke alvorligt til skade.

Ifølge vidner, som DR Nyheder har talt med, sad den 22-årige og ventede ved et busstoppested, skriver Ritzau.

02:48

For at komme uroen i Aarhus V til livs, har Østjyllands Politi nu indført en stor visitationszone. Hør hvorfor i interviewet her. 

Luk video

En bil stoppede op foran ham, og han fik besked på at følge med. Det nægtede han, og herefter blev han stukket i nakken og hånden med en kniv.

Han søgte herefter tilflugt på en nærliggende restaurant.

Mere end 100 anholdt

Politiet har ikke ønsket at sige noget om, hvorvidt episoden har forbindelse til den verserende bandekonflikt i Aarhus. 

I løbet af de seneste uger er mere end 100 personer blevet anholdt i forbindelse med bandekonflikten, der for alvor begyndte for cirka en måned siden.  

Læs også Politiet savner vidner efter flere end ti skud nær Bazar Vest

Konflikten er opstået, fordi københavnergrupperingen Loyal to Familia forsøger at få fodfæste i Aarhus. Det forsøger en lokal gruppering i Brabrand med tilknytning til Black Army fra Odense at forhindre. Senest blev der lørdag sidst på eftermiddagen affyret mere end ti skud tæt på Bazar Vest.

Søndag ved 16-tiden oplyste Østjyllands Politi, at man nu indfører visitationszone i Aarhus Vest på grund af de mange skudepisoder og overfald, der den seneste måned har fundet sted primært i det vestlige Aarhus. 

Her er den nyoprettede visitationszone i det vestlige Aarhus.

En visitationszone er en zone, hvor politiet uden forudgående mistanke må kropsvisitere personer på gaden – samt kontrollere eksempelvis køretøjer. 

Visitationszonen er gældende fra søndag klokken 19.00 og frem til den 24. juli 2017.

Visitationszone

- Politilovens paragraf 6 giver politiet ret til at foretage såkaldte stikprøvevisitationer bestemte steder. Normalt må politiet ellers kun visitere på baggrund af en mistanke.
- Loven giver politiet ret til at foretage kontrol af personers legeme. Derudover må de undersøge tøj og andre genstande. Det gælder også køretøjer.
- Politidirektøren skal sagligt begrunde, hvorfor et bestemt sted udpeges som visitationszone.
- Visitationszoner er altid midlertidige. De skal altså have en slutdato.

Kilde: Politiloven.