Ung iraker udvist af Danmark for vold og voldtægt

En 21-årig irakisk statsborger blev i går ved Retten i Aarhus idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for flere grove forbrydelser

Den irakiske statsborger er dømt for en voldtægt begået på Finlandsgade nær Storcenter Nord i Aarhus. Foto: Google Street View

Der er nu faldet dom mod en 21-årig iraker, der ifølge rettens afgørelse voldtog en jævnaldrende kvinde på en parkeringsplads på Finlandsgade i det nordlige Aarhus i august. Manden er idømt tre års fængsel og udvises for bestandigt af landet.

Desuden blev han dømt for en uge tidligere at have bidt en vagt flere gange i Storcenter Nord i Aarhus, da han skulle føres ud af en butik.

Læs også DF'er får sprættet dæk op midt under vælgermøde

Den dømte har boet hele sit liv i Danmark, men Retten i Aarhus vurderede, at der var grundlag for at udvise den 21-årige af landet.

Udtryk for strammere kurs

- Dommen ligger i tråd med den strafskærpelse som blev indført på voldtægtsområdet i 2016 og den er også udtryk for en strammere kurs på udvisningsområdet, siger specialanklager fra Østjyllands Politi, Dorthe Lysgaard.

- Det er en meget grov forbrydelse, og efter anklagemyndighedens påstand har retten vurderet, at der ikke er personlige forhold, der knytter ham særligt til Danmark frem for Irak. Derfor blev han udvist, fortsætter hun.

Den 21-årige ankede dommen til frifindelse ved Landsretten. Han blev varetægtsfængslet efter dommen.