Ung badmintonspiller fra Aarhus kåret som Årets Komet

Anders Antonsen fra Aarhus Badmintonklub hædres med fornem titel

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

1 af 3

Han regnes af mange som det næste store danske badmintonhåb, og Anders Antonsen fra Aarhus får nu papir på, at han er noget helt særligt. Ledelsen i Badminton Danmark har valgt at give ham hæderen som Årets Komet 2016.

Den får han for et fantastisk flot år, hvor den unge singlespiller har vundet Swedish Masters, Austrian Open, Spanish International og ikke mindst Scottish Open i november.

Læs også Ung aarhusianer tabte finale til Viktor Axelsen

Udover disse turneringssejre imponerede han alle, da han nåede kvartfinalen af Superseries Premier-turneringen Denmark Open, hvor de største internationale spillere deltog.

- Jeg er stolt af at vinde prisen, og det er et kæmpe skulderklap for mig. Det har været et rigtig godt 2016, og jeg synes, jeg har taget et ryk og opnået flere flotte resultater. Højdepunktet har uden tvivl været Denmark Open, og jeg får stadig kuldegysninger, når jeg tænker på den oplevelse, siger Anders Antonsen i en pressemeddelelse.

Der er flere grunde til, at det netop er den talentfulde Aarhus-dreng, der i år vinder titlen.

- Vi har kåret Anders Antonsen til Årets Komet endnu en gang, fordi han er den unge spiller, der tilgodeser kriterierne bedst af alle. Anders har i 2016 bygget ovenpå den fantastiske udvikling, han viste sidste år. Gennem en god forberedelse med folkene omkring sig, lykkedes Anders med at flytte fra provinsen til København uden nedgang i resultaterne, som stort se alle spillere oplever. Tilføj en kvartfinale i Denmark Open og en sejr over en Top 10 spiller. Det taler for sig selv, siger sportschef Finn Trærup-Hansen.

Anders Antonsen modtog også prisen som Årets Komet i 2014.

I øjeblikket deltager han i DM, der bliver afviklet i Ceres Arena. Her har det unge talent spillet sig helt til finalen, hvor han møder Jan Ø. Jørgensen.