Ung AaB-fan overfaldet - tre mænd anholdt

En mand er i forvejen fængslet i sagen. Torsdag blev tre yderligere anholdt i en sag om en ung AaB-fan, der fik stjålet sin trøje i Aarhus.

Opdatering

De tre mænd blev alle varetægtsfængslet frem til den 12. oktober. Det er den dato, som en 22-årig allerede varetægtsfængslede mand, har frist til. Mændene nægter sig skyldige, men ingen af dem kærede kendelsen.

  En 16-årig AaB-fan fik den 17. september stjålet sin trøje på Frederiks Allé i Aarhus efter Superligakampen mellem AGF og AaB. 

  Kort efter blev en 22-årig mand anholdt, torsdag blev tre yderligere anholdt. Der er tale om tre mænd på 24, 25 og 26 år. 

  De bliver alle fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus fredag morgen. 

  De er alle sigtet for røveri, de to mænd på 24 og 25 år er desuden sigtet for ulovlig tvang. 

  - Vi ser med meget stor alvor på sagen, for det skal være trygt og sikkert at bevæge sig rundt i det offentlige rum, og man skal kunne gå til fodboldkamp uanset, om man har den ene eller den anden klubtrøje på, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

  'Svineri'

  Overfaldet blev fanget på en video og delt på Twitter, hvor det vakte stor debat. Blandt andet meldte AGFs kommunikationschef, Søren Højlund, sig på banen med skarp kritik af overfaldsmændene. 

  - Vi tager på det kraftigste afstand fra den slags svineri. Det er ikke en opførsel, vi på nogen måde vil acceptere, men det kan være svært at gøre noget ved, når det sker nede i byen, sagde AGF's kommunikationschef, Søren Højlund, til TV2 ØSTJYLLAND. 

  Han tilbød at betale for en ny trøje til den 16-årig AaB-fan, der blev frarøvet sin AaB-trøje. 

  I videoen kan man se, hvordan de formodede AGF-tilhængere tager fat i hans hættetrøje bagfra for at rive den af ham. Den 16-årige AaB-fan river sig løs, men gruppen omringer ham og tvinger ham til at tage den røde hættetrøje af.

  Han går med til at aflevere trøjen, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND, og det får AGF-tilhængerne til at gå fra stedet med trøjen i hånden, som man kan se i videoen, der er blevet delt på Twitter.