Undsluppet tyr blev aflivet

En ungtyr var i eftermiddags brudt ud af en indhegning tilknyttet Moesgaard Museum. Nu har en jæger aflivet tyren.

Den 14 måneder gamle ungtyr var tidligere i dag stukket af, da medarbejdere på Moesgaard Museum lukkede nye dyr ud på en mark tilknyttet museet.

Tyren løb ud i et 600 hektar stort skovområde, så Moesgaard Museum havde først forventet at finde den i løbet af weekenden.

Men fredag aften blev dyret altså lokaliseret.

- Tyren blev fundet ude i sydskoven omkring aftenstid. Vi havde lavet en stor eftersøgning i skoven i mange timer, siger Sara Heil Jensen, medarbejder hos Moesgaard Museum til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun havde håbet, at tyren ville søge hen mod andre køer eller heste, fordi den så ville finde tryghed. Det skete desværre ikke.

Kunne dø af stress

Tyren havde været bange og stresset, så hver gang den så et menneske eller et dyr, flygtede den.

- Hvis først en ung tyr bliver skræmt, så kan det tage ugevis, før den falder ned igen. Den har virkelig ikke været godt for den at være stukket af. Til sidst kan den dø af stress, siger Sara Heil Jensen.

Inden tyren blev fundet, havde den været rundt omkring i det østjyske landskab, hvor den var blevet spottet af flere borgere.

- Den havde været i alle afkroge af skoven. Søsterhøj, stranden og helt til Fløjstrup. Den havde løbet mange kilometer, og det var også derfor, den var så udmattet, siger Sara Heil Jensen.

- Folk har været meget hjælpsomme

Ifølge Sara Heil Jensen skulle man bestemt ikke forsøge at fange tyren selv, hvis man så den. Og borgerne har da også været gode til i stedet at ringe til museet.

- Der var både løbere og gående, der ringede eller sendte en besked. Folk har været meget opmærksomme og hjælpsomme, siger hun.

Tyren blev ved aftenstid skudt af en jæger, da det ikke var muligt at komme i nærheden af den.