Undskyldning går verden rundt

Tidligere prædikant gør op med sin fortid

Den tidligere aarhusianske prædikant Ahmed Akkari (t.h.) har sagt undskyld til muhammedtegneren Kurt Westergaard.

Han har allerede i et radiointerview på den britiske station BBC sagt undskyld til den aarhusianske Muhammed-tegner Kurt Westergaard.

Og nu er historien om, at den tidligere aarhusianske prædikant Ahmed Akkari i dag tager afstand fra sin rolle under karikaturkrisen, også nået andre udenlandske medier.

Nyhedsbureauet AFP skriver om Akkaris bodsgang, og at han bryder med islamistiske grupper. Her citerer mediet Akkari fra både Ekstra Bladet og Berlingske, hvor han i sidstnævnte siger, at "islamismens principper tager monopol på en bestemt forståelse af at være religiøs ... Det er forkert, og det skal unge muslimer vide".

Se: Imam siger undskyld

Også nyhedsbureauet AP har interviewet danskeren, som var en del af den delegation, der tog til Mellemøsten i 2005 og udbredte kendskabet til Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed. En handling, der som bekendt skabte raseri, diplomatisk krise mellem Danmark og de mellemøstlige lande og boykot af adskillige danske varer.

Over for AP slår libanesiskfødte Akkari fast, at Jyllands-Posten havde ret til at publicere tegningerne - den lodret modsatte holdning af den, han udbredte i Mellemøsten. Og ligesom han også har sagt til danske medier, så undskylder han og understreger, at han dengang tog fejl.

I radiointerviewet med BBC fortalte Akkari om, hvordan han har drukket kaffe med Kurt Westergaard, som i dag lever under beskyttelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), og sagt undskyld til tegneren.