Undren på idrætscenter: Hvorfor vil de rive 10 år gamle haller ned?

Privat entreprenørfirma vil rive idrætshaller og svømmehal ned til fordel for opførelsen af boliger

Brugerne af Idrætscenter Havkær må måske finde andre steder at dyrke sport, hvis nedrivningen bliver en realitet. Foto: Privatfoto

Planerne om at bygge op mod 900 nye boliger i Skejby i det nordlige Aarhus kan betyde et farvel til en række idrætsfaciliteter i området.

Der er tale om to idrætshaller med klatrevæg og en svømmehal, som står til at blive revet ned. Hallerne er kun omkring 10 år gamle og bliver dagligt brugt af både unge som gamle.

Derfor undrer det Joar Sletten, at hallerne nu er truet af nedrivning. Han er pædagog på Idrætscenter Havkær, der er et aktivitetstilbud for voksne udviklingshæmmede. Centret har lejet sig ind i nogle lokaler i bygningen og bruger dagligt hallerne til alt lige fra hockey til dans og leg:

- Én ting er, at nedrivningen vil berøre os. Vi vil frygtelig gerne blive her. Noget andet er, at det er fuldstændig hul i hovedet at rive idrætsfaciliteter ned, når der er stor mangel på det i Aarhus, siger han til tv2oj.dk.

Håber haller skånes

Det er entreprenørselskabet A. Enggaard, der ejer grunden Skejbyvej 1-29, hvor boligerne skal opføres, som ønsker hallerne revet ned. Det eneste selskabet mangler er, at kommunen ændrer lokalplanen for området, så det er tilladt at bygge boliger.

Hvis lokalplanen ændres, vil selskabet rive idrætshallerne og svømmehallen ned på adressen Skejbyvej 29. Hele området skal i stedet blive omdannet til et nyt boligområde.

Idrætshøjskolen Aarhus lejer i dag hallerne hos A. Enggaard, som så udlejer en del af hallerne til Idrætscenter Havkær. Pædagog Joar Sletten håber, at der bliver fundet en løsning, så hallerne ikke skal "lade livet":

- Det er jo kun et lille hjørne af en kæmpe stor byggegrund, så mon ikke det ville kunne lade sig gøre at bygge udenom, siger han.

Indkaldt til møde om nedrivningen

Hos Aarhus Kommune er formanden for kulturudvalget, Steen B. Andersen (S), blevet opmærksom på sagen. Han har valgt at sætte den på dagsordenen til det næste udvalgsmøde den 1. marts.

Her har han inviteret A. Enggaard og Idrætshøjskolen Aarhus for at forsøge at finde en løsning:

- Vi har ikke været opmærksomme på, hvilke konsekvenser, at byggeriet ville få. Derfor vil vi gerne høre A. Enggaard omkring, hvilke muligheder der ellers kan være, siger Steen B. Andersen, som dog understreger, at kommunen overordnet set ikke kan blande sig i private idrætsfaciliteter.

KORT: Det er bygningerne på Skejbyvej 29, som tidligere har huset uddannelsesinstitutionen VIA University College, der står til at blive revet ned: