Undrede du dig også over farverig himmel? Her er forklaringen

Farverig himmel over ny festival.

"Mellem klokken 23.45 og 00.15 oplevede jeg dette. Set mod øst ud over vandet (bor tæt på Tangkrogen). Er der en forklaring?"

Sådan lød det i en henvendelse til TV2 ØSTJYLLAND fra en læser/seer. Hun undrede sig over et farveorgie på nattehimlen, da hun kiggede mod øst fra sin lejlighed i Saralystparken. Der var nemlig både lilla, blå, rød og grøn på himlen.

Lyser skilt op

TV2 ØSTJYLLAND har undersøgt sagen, og der er med stor sandsynlighed tale om lys fra den nye kunst- og kulturfestival SEEK, som i øjeblikket finder sted på Marselisborg Havn.

Eske Touborg bekræfter, at man har lys i netop de farver på det store "hollywoodskilt" med festivalens navn, som er et af blikfangene til SEEK.

- Vi har store lamper, som vi sætter i gang i forskellige farver, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Tidligere på ugen knoklede holdet bag SEEK med de store bogstaver, som nu bliver lyst op i hollywood-stil.
Tidligere på ugen knoklede holdet bag SEEK med de store bogstaver, som nu bliver lyst op i hollywood-stil. Foto: Privatfoto

Lamperne bliver tændt, når mørket falder på, og selvom festivalen først begyndte fredag, var lamperne også tændt sent torsdag aften. Derfor kan det altså sagtens være dét lys, som man kunne se fra Saralystparken.

Fin start

Festivalen er i øvrigt kommet fint fra start, fortæller Eske Touborg.

Fredag til åbningen var der omkring 3-400 mennesker på Marselisborg Havn, og han vurderer, at i alt omkring 1500 var forbi i løbet af dagen.

- Hvis jeg skal drømme lidt, så håber jeg, at der kommer det dobbelte igennem i dag (lørdag red.). Det kan vi godt klare, siger han og håber på godt vejr.

- Mit håb er, at folk tager på stranden, bader lidt, kommer op til os og får en sodavand i solen og kommer hinanden ved. Det er Danmark, når det er bedst, konstaterer han.

Hvis du har et tip eller en undren, som du gerne vil have os til at kigge på, så kan du skrive til tip@tv2oj.dk eller ved at trykke her.