Ulveprojekt søger penge

Forskere fra Aarhus har fulgt den danske ulv de seneste to år

02:03

1 af 2

I to år har forskere fra Naturhistorisk Museum og Aarhus Universitet forsket i og kortlagt ulven i Danmark. De har modtaget mere end 400 henvendelser og fundet frem til 19 forskellige ulve.

- Det har jo været vildt spændende. Vi startede jo på et tidspunkt, hvor der ikke var nogen af os, der troede på at det her ville ske i Danmark, siger Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Thomas Secher Jensen er manden, der tager ud og besigtiger stederne, hvor ulven er formodet set. Han tager prøverne med tilbage til Liselotte Wesley Andersen, der undersøger dem og sammenfører oplysningerne med registre i Tyskland og Polen.

Men, som det ser ud nu, så stopper projektet den 1. april.

- Vi går efter at få skaffet nogen penge, så Liselotte Andersens undersøgelser og vores feltundersøgelser kan fortsætte, men vi har ikke fast grund under fødderne endnu, siger Thomas Secher Jensen.

Interessen for ulven har været massiv, og selvom projektet er ved sin afslutning, opfordrer Thomas Secher Jensen folk til stadig at henvende sig, så materialet kan lagres til bedre tider.

- Jeg har lidt svært ved at forestille mig en situation i Danmark, hvor man bare lader ulven løbe rundt - og myndighedsmæssigt, der kan det selvfølgelig slet ikke lade sig gøre, siger han.

Se mere i videoen øverst i artiklen.