Uhumske toiletter: - Kommunen kan ikke være det bekendt

En strandgæst er flov over de toiletforhold, som Aarhus Kommune byder turister og besøgende på Ajstrup Strand.

- Man kan ikke være det bekendt overfor turister og besøgende, siger Allan Hjortshøj.

Han mener, at toiletterne på Ajstrup Strand er så uhumske, at det kræver handling.

Allan Hjortshøj hopper ofte i vandet ved Ajstrup Strand og havde for nylig en oplevelse, der fik ham til at være flov over toiletfaciliteterne på stranden.

Efter en morgendukkert mødte han et tysk ægtepar ved toiletbygningen på stranden. Den ene kommenterede på toiletbygningens stand og sagde, at det var utroligt, der stadig fandtes renere steder i det gamle Østtyskland, fortæller han.

De to toiletter på Ajstrup Strand er ifølge Allan Hjortshøj hverken nok til strandens mange gæster eller i en ordentlig stand.
De to toiletter på Ajstrup Strand er ifølge Allan Hjortshøj hverken nok til strandens mange gæster eller i en ordentlig stand.

- Det blev sagt med et smil, og jeg grinte lidt med ægteparret i situationen, men jeg syntes virkelig, at det var flovt, siger Allan Hjortshøj.

Han mener, at den gamle toiletbygning ikke er noget, man som kommune kan være bekendt overfor turister og besøgende.

- Det kunne vi godt gøre bedre, siger han.

quote Jeg synes, at man hellere skulle lukke det og lade være med at sige, at der er toiletter.

Allan Hjortshøj, strandgæst

Han synes ikke, at toiletterne lever op til forventningen om gode faciliteter ved en strand, som Aarhus Kommune promoverer. Egentlig synes han slet ikke, at man kan være toiletternes dårlige stand bekendt.

- Jeg synes, at man hellere skulle lukke det, og lade være med at sige, at der er toiletter, siger Allan Hjortshøj.

Se billeder af toiletterne her:

I stedet så han gerne, at Aarhus Kommune opstillede en toiletvogn, indtil kommunen har fundet en løsning på toiletternes tilstand.

Vil undersøge muligheder

Steffen Wich (S), der er byrådsmedlem i Aarhus Kommune og medlem af Teknisk Udvalg, anerkender, at toiletterne ikke virker til at være i orden.

- Vi har ikke hørt om det i Teknisk Udvalg, men det er da klart en sag, vi skal tage op, siger Steffen Wich.

Steffen Wich (S) er medlem af Aarhus Kommunes byråd og medlem af teknisk udvalg.
Steffen Wich (S) er medlem af Aarhus Kommunes byråd og medlem af teknisk udvalg.

Han mener, at det er afgørende, at toiletfaciliteterne er i orden på strandene, og mener derfor, at der skal ses på toiletterne på Ajstrup Strand.

- Aarhus er en kystby, og vi slår os på at være en grøn og blå by, så de sanitære løsninger er nødt til at være i orden, siger Steffen Wich.

Han fortæller også, at de i Teknisk Udvalg vil gå i gang med at se på mulighederne for at ordne toiletforholdene på Ajstrup Strand.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det skal være et indsatsområde.

Ifølge Steffen Wich vil de i teknikudvalget bede om en redegørelse om, hvordan systemet fungerer med offentlige toiletter, for så at undersøge den nuværende situation, hvornår der er spidsbelastning og lignende.