Uffe jagter underskrifter

Lang vej til Folketinget for Alternativet

Foto: Steen Brogaard

Alternativet skal op på 21.000 vælgererklæringer, før det nystiftede parti med den tidligere aarhusianske rådmand Uffe Elbæk i spidsen kan stille op ved et kommende valg til Folketinget, og der er endnu lang vej.

Ind til videre er det blevet til godt 3.000 underskrifter, men håbet er, at digitale underskrifter og gæsterne ved næste uges folkemøde på Bornholm, kan hjælpe Uffe Elbæks parti det sidste stykke vej til Christiansborg.

- Vi er ikke i mål endnu, derimod er vi rent vælgererklæringsmæssigt i gang med et langt sejt træk, erkender partistifter Uffe Elbæk.

Ud over de 3.000 "rigtige" underskrifter har partiet fået 6.000 digitale underskrifter.

Men de skal stadig - efter at folkeregistret har kontrolleret, at underskriveren har valgret i Danmark og bekræftet dette med brev til modtageren - sendes til Alternativet og denne gang på gammeldags maner med frankeret brev.

Se: Danner parti med Uffe Elbæk

- Processen er selv med digital hjælp på mange måder både kompliceret og besværlig, siger Uffe Elbæk, der fungerer som talsperson for partiet.

Partiet har for kort tid siden fremlagt dele af sit partiprogram og er i øjeblikket oppe på mere end 1000 medlemmer.

Kaospiloten Uffe Elbæk har været medlem af byrådet i Aarhus for De Radikale og blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2011.

Han blev kulturminister i den første S-R-SF-regeringen, men gik af efter kritik af, at ministeriet havde holdt nogle arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet (Afuk), hvor hans mand var blevet ansat.

Uffe Elbæk forlod De Radikale i september 2013, fordi han ønskede et andet politisk fokus end det, De Radikale i regering kunne tilbyde.