Udspil fra Aarhus-borgmester: Opgør med parallelsamfundet

Nye initiativer mod vold, overgreb og ufrihed

Det vakte opsigt og skabte stor debat, da TV2's kontroversielle dokumentarudsendelse "Moskeerne bag sløret" blev vist i begyndelsen af denne måned, for her blev det blandt andet afsløret, at en aarhusiansk moské har lagt lokaler til undervisning i sharialovens regler for stening og pisk.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard valgte i går at trække støtten til en stormoské i det vestlige Aarhus, og nu kommer han med et udspil med initiativer mod vold, overgreb og ufrihed.

- Udspillet består af centrale elementer, hvor vi enten kan gøre noget selv her og nu eller punkter, hvor vi har brug for hjælp fra Folketinget, fortæller Jacob Bundsgaard til tv2oj.dk.

Forening bag stormoské anerkender bekymring

Jacob Bundsgaard opfordrer regeringen og Folketinget til at bakke op med lovinitiativer.

- Udspillet skal sendes bredt til Folketinget og til relevante ministre. Der er punkter, vi selv kan løse og tage fat på med det samme, og det vil jeg bedre Byrådet om at forholde sig til. Det er for eksempel "exit-programmet", som blandt andet kan hjælpe kvinder, der er på vej til at blive tvangsgifte, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Han ønsker fortsat en dialog og et samarbejde med de moderate og konstruktive muslimske foreninger i Aarhus, og han vil bygge på de kræfter, der vil være med til at udvikle det danske samfund og Aarhus som en god by for alle.

- Alle skal have lov til at nyde de frihedsrettigheder, vi har i Danmark, og det kan vi ikke løse fra den ene dag til den anden. Det bliver en lang, sej kamp, siger Jacob Bundsgaard.

Bundsgaards udspil