Udsatteråd klar til kamp

Skal hjælpe hjemløse og udsatte i Aarhus

04:05

1 af 2

I Aarhus Kommune har man netop udpeget nye medlemmer til det såkaldte Udsatteråd i Aarhus Kommune, der har til opgave at rådgive politikerne om, hvad man kan gøre for de hjemløse og udsatte. Flere af medlemmerne arbejder også til dagligt med at hjælpe netop de hjemløse og udsatte i praksis:

- Mange af os har stor erfaring med, hvad der skal gøres, og når kommunen kommer med indstillinger til Udsatterådet om, hvad kommunen kunne tænke sig at gøre, så har vi en mulighed for at sige: "Ved I hvad - det er simpelthen ikke godt nok," siger Morten Aagaard, der er medlem af Udsatterådet og til daligt leder af Kirkens Korshær i Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og der er nok at se til, for fx er der stadig flere hjemløse at finde i gaderne i Aarhus. Siden 2009 er antallet af hjemløse steget med 30 procent, og det anslåes, at flere end 600 personer lever på gaden.

- Vi skal se på: Hvilke muligheder har vi for at oprette bedre rådgivning til udsatte, hvordan hjælper vi udsatte på en mere konkret, praktisk måde med at komme i kontakt med kommunen og myndigheder og få en ordentlig behandling, hvad kan vi gøre for at få flere overnatningspladser, så vi kan hjælpe dem på den bedst mulige måde, siger han Morten Aagaard.

Se mere i indslaget øverst på siden.