Udflytning til supersygehus udskudt igen: Koster millioner

Den planlagte flytning af personale fra afdelinger på det gamle sygehus i Aarhus til det nye supersygehus i Skejby er udskudt endnu en gang

00:18

Luften i operationsstuerne er ikke ren nok. Derfor udskydes en planlagt udflytning af personale fra flere afdelinger.

Personale fra flere afdelinger skulle være rykket ind på det nye supersygehus i Skejby inden jul, men nu er flytteplanerne ændret. 

Og det kommer til at koste millioner. 

- Der er tale om en meget stor udflytning, og der vil være noget dobbeltdrift i den her periode, og derfor vil der være nogle områder, som kommer til at have nogle omkostninger, som de ellers ikke ville have haft, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også VIDEO: 71 tons tung helikopter-platform løftet på plads

Ifølge Poul Blaabjerg vil det komme til at koste mellem tre og tre og en halv million kroner om måneden, indtil udflytningen finder sted. 

Årsagen til udskydelsen er, at operationsstuerne ikke er klar. Efter der er blevet gennemført et omfattende testprogram af operationsstuerne, er man nået frem til, at luften derinde ikke er ren nok. 

Vanskelig proces

- Vi har nogle meget store krav til renhed, fordi patientsikkerheden er afgørende, og derfor går vi ikke på kompromis, siger Poul Blaabjerg. 

Det har overrasket os, og det har også overrasket de eksperter, vi arbejder sammen med, at det er så svært.

Poul Blaabjerg, direktør

Han kalder det en ganske vanskelig proces at få operationsstuerne til at overholde kravene. 

- Det har overrasket os, og det har også overrasket de eksperter, vi arbejder sammen med, at det er så svært at få de gentagende målinger ned under de krav, vi har stillet, siger han. 

Læs også Supersygehus skal spare igen: Det kan ikke blive ved

Hospitalet vil nu i en periode arbejde med at sikre renheden på operationsstuerne. 

Udflytningen af personale vil finde sted tre måneder efter, stuerne bliver meldt klare.