Udenlandsk interesse for Classic Race Aarhus

Hamburg har meldt sig på banen for at få hjælp af folkene bag Classic Race, og flere andre byer viser også interesse for den aarhusianske racefestival

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

1 af 5

Classic Race Aarhus blev kørt for første gang i 2010, og det har udviklet sig til en populær racefestival, der sidste år blev overværet af over 30.000 tilskuere.

Nu har både danske og udenlandske byer fået øjnene op for succesen, og Hamburg har indtil videre vist størst interesse for at benytte sig af de aarhusianske racererfaringer.

- Repræsentanter fra Hamburg var på besøg sidste år for at overvære løbet, og vi har også været på besøg hos dem. De har mærket suset her i Aarhus, og de ville gerne se, om vi kunne hjælpe dem. De har 10.000 tilskuere i Hamburg, og vi er tæt på 40.000 tilskuere her i Aarhus, siger Niels Brøchner, der er præsident for Classic Race Aarhus, til tv2oj.dk.

Prins Joachim racer igen i Aarhus

Helt konkret handler det om, at Hamburg gerne vil skabe et sammenhold og en stemning som i Aarhus, hvor over 700 frivillige er med til at få arrangementet til at glide.

- De vil gerne have samme stemning op at stå i Hamburg, og de vil også gerne have hjælp til, hvordan banen bliver lavet rigtigt. Der skal være noget for entusiasterne, der er de "sikre" tilskuere og for børn og de tilskuere, der er knap så entusiastiske, fortæller Niels Brøchner.

Dette års udgave af Classic Race Aarhus bliver kørt om to en halv måned, og det bliver med nye udenlandske gæster.

- Vi har en rigtig god kontakt til ambassadørerne i Danmark, qua at jeg er konsul, og det samme er Claus Søgaard, der er med i bestyrelsen. Vi har bedt ambassaderne pege på mulige byer, og derigennem inviterer vi en borgmester og en kulturperson fra de enkelte byer, fortæller Niels Brøchner.